Επιστρέφουν οι θεατές στη Serie A την 1η Μαΐου

Μέχρι 1.000 θεατές θα επιτρέπονται στην Ιταλία από το Σάββατο 1η Μαΐου, μετά το πρώτο «άνοιγμα» των γηπέδων στις περιοχές που είναι λιγότερο «επιβαρυμένες» απ’ την πανδημία της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση την Παρασκευή (16/04).

Τα κλειστά γυμναστήρια θα μπορούν να φιλοξενούν έως και 500 θεατές, στις «κίτρινες» περιοχές, όπου οι περιορισμοί για τον κορονοϊό είναι λιγότερο αυστηροί για «όλα τα αθλήματα εθνικού ενδιαφέροντος» ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Το ίδιο θα ισχύσει και με το τουρνουά τένις της Ρώμης (9-16 Μαΐου), με την παραπάνω κίνηση να έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης της Ιταλίας, να επιτραπεί η παρουσία κόσμου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στο προσεχές Euro 2020, στο 25% της χωρητικότητας του σταδίου (περίπου 17.000 θεατές).

Τα γήπεδα έχουν παραμείνει εντελώς κλειστά για το κοινό απ’ τις αρχές Οκτωβρίου στην Ιταλία λόγω του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, έπειτα από ένα μικρό «διάλειμμα» τις εβδομάδες του Σεπτέμβρη με την παρουσία 1.000 θεατών στις εξέδρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις