Ηράκλειο – Οι Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα και έδωσαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται

Έξι Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες, με φωτάκια στις στολές τους, συνοδευόμενοι από τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν, κατέβηκαν με σχοινιά από όροφο σε όροφο εξωτερικά των κλινικών του 3ου κτηρίου στο ΠαΓΝΗ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ελπίδας και χαράς στα μικρά παιδιά και τους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται τις γιορτινές αυτές ημέρες στο νοσοκομείο.

Η “επιχείρηση κατάβασης” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/12) στον προαύλιο χώρο όπισθεν της Κλινικής Αιματολογίας Ογκολογίας Παιδιών και Εφήβων Κρήτης, στο ΠαΓΝΗ, ενώ στο σημείο είχαν σταθμεύσει φωταγωγημένα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία ήταν διαθέσιμα για να τα επισκεφθούν τα παιδιά.

Η δράση διοργανώθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Περιφέρειας Κρήτης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ηρακλείου, την 3η ΕΜΑΚ και το Σωματείο Πυροσβεστών Ηρακλείου “Τρεις Παίδες εν Καμίνω” που για μια ακόμα χρονιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα.

Οι Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα και έδωσαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται

Μετά την εντυπωσιακή κατάβαση, Αγιοβασίληδες συνοδευόμενοι από τον Διοικητή της 7ηςΥ.Πε Κρήτης Παπαβασιλείου Νεκτάριο, τον Διοικητή του ΠαΓΝΗ Χαλκιαδάκη Γιώργο, τον Αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, Πύραρχο Σεληνιωτάκη Μιχαήλ, τον Διοικητή της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου,Αντιπύραρχο Καλογιαννάκη Σταύρο, τον Αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, Αντιπύραρχο Σταυρακάκη Γεώργιο, τον  Πρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω Βασίλη Ανδρεαδάκη μοίρασαν τα δώρα τους στα παιδιά της κλινικής Αιματολογίας Ογκολογίας Παιδιών και Εφήβωντου ΠαΓΝΗ. Αντάλλαξαν μαζί τους ευχές, τραγούδησαν τα κάλαντα και πρόσφεραν γλυκίσματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, ως ελάχιστο ευχαριστώ για το έργο τους.

Οι Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα και έδωσαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση και τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου και του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» για τη συνεργασία, την κοινωνική ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Οι Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα και έδωσαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται

Με αφορμή την υλοποίηση της δράσης,  ο Διοικητής της 7ηςΥ.Πε. Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για μια ακόμα φορά, οι άνδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ιδιαίτερου Σώματος Ασφαλείας με αποστολή την ατομική και κοινωνική ασφάλεια, υποστηρίζουν την ανθρώπινη ζωή σε μια διαφορετική ‘επιχείρηση’ στο Ηράκλειο της Κρήτης.  Προσφέρουν χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία. Στέκονται δίπλα στον πάσχοντα. Οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια μας είναι το ελάχιστο για την μεγάλη καθημερινή προσφορά τους, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Εμείς, όλοι εμείς οι άνθρωποι του Ε.Σ.Υ., δεν έχουμε πάρα να τους ευχηθούμε υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Υπηρεσίες Ζωής».

Η εκδήλωση έγινε τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας, χωρίς προσκεκλημένους, με θεατές-ακροατές σε απόσταση, από τα μπαλκόνια του νοσοκομείου.

Αντίστοιχη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος και στο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, την Πέμπτη και ώρα 18.00 το απόγευμα για τα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής, με διαφορετικό ωστόσο σκηνικό και σενάριο, σύμφωνα με τις δυνατότητες του χώρου.

Οι Ιπτάμενοι Αγιοβασίληδες σκόρπισαν χαμόγελα και έδωσαν δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται

Σχετικές δημοσιεύσεις