Υπέροχη φωτογραφία του κομήτη Neowise πάνω από τα Μετέωρα

Δέος προκαλεί η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Εμμανουηλίδη – φωτογράφου και λάτρη του ουρανού και όσων εκπληκτικών πραγμάτων βρίσκονται εκεί πάνω, πήγε στα Μετέωρα το βράδυ του Σαββάτου, ξαγρύπνησε και τράβηξε μια εκπληκτική φωτογραφία του κομήτη Neowise! Ο C/2020 F3, όπως είναι γνωστός επίσημα, θα περάσει ξανά από τη.. γειτονιά μας μετά από χιλιετίες, οπότε το θέαμα είναι μοναδικό κυριολεκτικά. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο κομήτης προέρχεται από τα πιο μακρινά και παγωμένα μέρη του Ηλιακού συστήματος, με το κοντινότερο πέρασμά του από τον πλανήτη μας να αναμένεται στις 22 Ιουλίου. Η απόστασή του, δε, των 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, θεωρείται ασφαλής.

Στην Ελλάδα είναι ορατός με γυμνό μάτι στα βορειοανατολικά, γύρω στις 03:30 με 4 το ξημέρωμα!

Αξίζει το ξενύχτι.. δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έβλεπα με τα μάτια μου την ώρα που εμφανίστηκε πίσω από τα Μετέωρα.. όμως έχω μια φωτογραφία!

Ο κομήτης Neowise συναντάει τα Μετέωρα!

Από την Χαλκιδική και μετά την προετοιμασία της χθεσινής εικόνας, στο αυτοκίνητο χωρίς ύπνο μετάβαση στο μοναδικό αυτό μέρος του πλανήτη για το γεγονός που συμβαίνει μια φορά στα 6800 χρόνια ή την περίοδο περιστροφής του κομήτη γύρω από τον Ήλιο..

Σχετικές δημοσιεύσεις