Εντός, με Ερυθρό Αστέρα ο Ολυμπιακός, με Μπασκόνια ο Παναθηναϊκός

Εντός έδρας αγωνίζονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Euroleague, με Ερυθρό Αστέρα και Μπασκόνια αντίστοιχα. Η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται τον σερβικό σύλλογο την Πέμπτη (27/1, 21:00) στο ΣΕΦ, ενώ οι «πράσινοι» φιλοξενούν τους Βάσκους την Παρασκευή (28/1, 21:00).  

  Αναλυτικά: 

  Το αήττητο της έδρας του επί δέκα σερί αγώνες φέτος και έντεκα από πέρυσι στη Euroleague θέλει να διαφυλάξει και ιδανικά να διευρύνει ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από Φενερμπαχτσέ (94-80, 20ή αγωνιστική) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (84-69, 22η αγωνιστική) κι ενώ ενδιάμεσα το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αναβλήθηκε (σ.σ. για τις 8 Μαρτίου). 

  Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, κατέρρευσε στο β΄ μέρος και στην Πόλη και στο Τελ Αβίβ, με την άμυνά της να αποτελεί Αχίλλειο πτέρνα σε εκείνα τα διαστήματα, ενώ υπέπεσε σε σωρεία λαθών. Φανερά επηρεασμένοι από τον κορονοϊό, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την ευκαιρία να βρουν τον παλιό… καλό εαυτό τους, παρακινούμενοι και από τους φιλάθλους τους στο ΣΕΦ κόντρα στους Σέρβους και να πανηγυρίσουν μία 13η νίκη σε σύνολο 20 αγώνων. Το αρνητικό για τον Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό είναι πως εκτός έχουν τεθεί οι Σακίελ ΜακΚίσικ και Γιώργος Πρίντεζης, ενώ αμφίβολος είναι ο Χασάν Μάρτιν, αφού ο Αμερικανός σέντερ δεν προπονήθηκε την Τετάρτη (26/1) και παρέμεινε στο σπίτι του λόγω αδιαθεσίας. Δεδομένη είναι η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ, αφού ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον άφησαν εκτός αγώνα με τον Κολοσσό στην Ρόδο και ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος την Τρίτη (25/1) και όλη την προπόνηση την παραμονή του ματς (26/1). Πάντως, την Τρίτη (25/1), ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, χωρίς να διευκρινίζει αν επρόκειτο για παίκτη ή μέλος του τιμ. 

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες, ενώ μακριά από το Βελιγράδι μετρά 2 νίκες – 8 ήττες στη Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στο ΣΕΦ, η σερβική ομάδα έχει ηττηθεί στις τέσσερις τελευταίες… επισκέψεις της. Στον πρώτο γύρο, όμως αυτή τη σεζόν, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε με 81-76 του Ολυμπιακού. Με 7 νίκες – 12 ήττες, οι Σέρβοι βρίσκονται τρεις νίκες μακριά από την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. 
 
Μετά τη νέα αναβολή του προγραμματισμένου για απόψε (26/1) αγώνα του με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ (εξ αναβολής της 18ης αγωνιστικής) λόγω της κακοκαιρίας (σ.σ. το ΟΑΚΑ παρέμεινε κλειστό με απόφαση της διοίκησης), αλλά και του ματς με τον Ηρακλή για την Basket League, οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μπασκόνια την Παρασκευή (28/1)… έχοντας χάσει πολλές προπονήσεις. Ουσιαστικά από αύριο (27/1) αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ και να μπορέσουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να προπονηθούν για το ματς με την ομάδα του Νέβεν Σπάχια (σ.σ. αντικατέστησε τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς μεσούσης της σεζόν). 

Ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε η Μπασκόνια θυμίζουν φέτος τις ισχυρές ομάδες που είχαν στο παρελθόν, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση (4-15) και την ισπανική επίσης χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα με 7-13. Έστω κι αν στην Πόλη, κόντρα στην Αναντολού Εφές, οι «πράσινοι» απείλησαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο (82-81), η απόδοσή τους φέτος προβληματίζει. Αμφίβολοι παραμένουν οι Ντάριλ Μέικον και Χάουαρντ Σαντ Ροος. Εκτός απροόπτου, το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θα κάνει κόντρα στην Μπασκόνια ο Στέφαν Γιόβιτς, ενώ τους «πράσινους» αποχαιρέτησε ο Κέντρικ Πέρι, ο οποίος υπέγραψε στην Μπούντουτσνοστ. 


  EUROLEAGUE       23η Aγωνιστική (27-28/1)      Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου
     
     Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)                     21:00
     Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
     Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
     Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)              -ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ-
     
     Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου       Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)                        21:00
     Ούνικς Καζάν (Ρωσία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
     Μονακό (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
     Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζάλγκιρις Κάουνας (Λιθουανία)
     Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
     Η BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  
                        Ν-Η
     Ρεάλ Μαδρίτης     17-3
     Μπαρτσελόνα       16-5
     Αρμάνι Μιλάνο     13-6
     Ολυμπιακός        12-7
     Ζενίτ Αγίας Πετρ. 12-7
     Ούνικς Καζάν      12-8
     ΤΣΣΚΑ Μόσχας      12-8
     Αναντολού Εφές    10-10
     Μονακό            10-11
     Μπάγερν Μονάχου   10-11
     Φενερμπαχτσέ       9-10
     Μακάμπι Τελ Αβίβ   9-11
     Βιλερμπάν          9-12
     Ερυθρός Αστέρας    7-12
     Μπασκόνια          7-13
     Άλμπα Βερολίνου    6-14
     Παναθηναϊκός       4-15
     Ζαλγκίρις Κάουνας  3-15

Σχετικές δημοσιεύσεις